Pontilius the great

Jag och Darke brukade, när vi var i svängen, ägna oss åt att döma in folk.

Att döma in någon innebär att man helt utan anledning lyfter någon till skyarna. Alla blir glada av det. Det är en god sak att döma in någon, och handen på hjärtat nog är vi lite småsnåla med berömmet…?

Jag tänker nu döma in min kollega Pontus.

För nog är han något av en vardagshjälte, något att hålla i när åskan går? Skulle jag välja någon att ha med mig i en skyttegrav skulle jag ta Pontus. Visst kan man i förstone tro att hans hans ibland lite kärva och korthuggna sätt innebär att han de facto är sådan.

Men vet nu att han icke så är!

Pontus är briljant. Pontus är varmhjärtad och en sann humanist. Han är trygg, uppriktig, generös, och fullständigt genomärlig. Du får inga lismande kommentarer från honom.

Pontus är även en man med integritet och som alltid levererar.

Jag hoppas hans elever förstår och vet att uppskatta den mycket skicklige och seriösa yrkesman han är. Pontus förkroppsligar helt enkelt mycket av det som jag vill se hos både kollegor och nära vänner.

Detta tänker jag givetvis inte säga till honom. För sånt gör vi inte i vare sig inom skråt eller landet i någon större utsträckning.

Dessutom kan det vara ett kul sätt att se om han läser min blogg.

2 reaktioner till “Pontilius the great

  1. Jag läste det till slut! Och blev glad, riktigt glad. Om du nu inte var ironisk som J påstod. Skit samma, jag blev glad i alla fall. Tack min vän!

Kommentarer är stängda.