Salmonella

Smaka på ordet (men inte på kycklingen): Salmonella…

Det låter lite som en drottning i Långtbortistan. Men det är det inte. Det är en baselusk jag har fått i Kenya.

Förmodligen var den andra portionen kyckling från den gigantiska utegrillen mitt på savannen. Det var gott, fränt och det hade slunkit ner en och annan Tusker Malt innanför västen.

Tusker var namnet på en elefant som trampade ihjäl grundaren av bryggeriet. Flaskorna pryds av en elefant. Inte skär, dock (tror jag).

På natten var jag illa däran och bilturen dagen efter har jag sporadiska minnen av. Ett är när jag funderar över vilket sätt min kropp vill vända ut och in på sig. Precis när kroppen valt nr 2 tittar jag upp. I mitt dimmiga synfält ser jag en hel klunga masajer gå till våldsamt anfall.

(Förmodligen ville de bara sälja något men det uppfattade inte den till avsvimningens gräns utmattade vitingen).

Man fattar hur de tänker. Ska blekansiktet skita på vår mark nu också!?! I helvete heller! Där går gränsen! Hokaheeeey!!

(Ja jag vet att det där var siouxernas stridsrop i ett seriealbum från min ungdomstid, men ni fattar poängen). Hursomhelst, sen blev jag bra igen! Trodde jag, i alla fall.

För nu har jag salmonella med mig hem. Trots allt. Yeah.

Undrar om Obama har haft salmonella. Han har ju också varit i Kenya, menar jag. Det kanske var därför han inte stannade på banketten efter fredspris-utdelningen i Oslo. För att han har salmonella.

Man kan ju inte sitta och dricka vätskeersättning på en bankett. Han gjorde rätt som åkte hem för man ska vårda sin mage.