Brian de Bois-Guilbert

För två år sedan skapade jag en Facebook-grupp. Den handlar om den verkligen hjälten i filmen Ivanhoe.

Människor engagerar sig huruvida Ivanhoe väljer rätt brud på slutet. Vilken ointressant diskussion. För att inte säga sexistisk. Jag citerar istället gruppbeskrivningen till Brian-gruppen:

Finns det inte något av Brian Guilbert inom oss alla? Han är from och trogen, men med en längtan efter förbjuden kärlek som blir hans undergång. Brian Guilbert är i berättelsen om Ivanhoe den intressantaste personen. På senare tid har Brians kollega Front de Boef fått en lite oförklarlig kultstatus och för oss som inte riktigt känner hos hemma där finns denna grupp som ett alternativ. Slutstriden mellan Brian och Ivanhoe tillhör det mest formidabla som fångats på film. Och vem drar egentligen det längsta strået: Brian som dör eller Ivanhoe som får leva ett helt liv med fel brud?

Så gott folk, gör något vettigt: Gå med i denna grupp som idag har 62 medlemmar. Stöd Brian i stället för fåntratten Ivanhoe vars grupp (som handlar om hans tjejsmak egentligen) på ett ögonblick samlade tusen medlemmar. Störtlöjligt.

Jojo. Det drar ihop sig till nyårsdagen.

7 reaktioner till “Brian de Bois-Guilbert

  1. Jag tycker att Ivanhoe borde gå mot konventionerna och välja Front de Boef istället. – Striiiiip hiiiim!

  2. Johan! Du har verkligen förstått det här! I en allt för grym värld behöver vi fördjupa oss i fiktiva hårklyverier av väsentlig art. Brians död är en värdig död. Jag förstår precis hur han känner sig i dödsöonblicket…Och han dör lycklig. För nog ser man ett leende innan han sluter ögonen? När du säger ”Ivanhoe-gruppen”, Johan, hoppas jag du menar Brians grupp. Annars välkommen dit! (Det är inget personligt Titti, men det är så här det är!)

  3. Jamen va fasiken, grabbar, driver ni med oss alla andra, som försöker förstå kärlekens mysterier. Detta ÄR blodigt allvar!!!Och som jag kommenterat i Ivanhoe-gruppen. Scenernas scen är Brians!Han dör i sanning i kärlek, ögonblicket efter att han mött Rebeccas blick, kastat sina rädslor och resignerat för den sanna kärleken. Den scenen är verkligen behållningen!Johan Eksmyr

  4. Haha! Det där var rätt kul, faktiskt! Jag tror dock du missuppfattat min grupp med, vilket inte är så konstigt eftersom du inte känner mig. Det samma! Och heja Brian! =)

  5. Hej Fredrik! Jag måste be att få påpeka att till skillnad från din grupp som ligger under kategorin ”För skojs skull – Fanklubbar” så ligger min Ivanhoegrupp under kategorin ”För skojs skull – Helt meningslös”. Vilken den naturligtvis också är. Det är bara en rolig grej och inget jag har engagerat mig särskilt mycket i. Och säkerligen ingen annan i gruppen heller. Det är en rätt stor skillnad däri. Till skillnad från dig tar jag inte min grupp på allvar alls faktiskt. God fortsättning!

Kommentarer är stängda.