Spara och slösa

Jag läste i Bladet att svenskarna skänker mer pengar till offren på Haiti än offren i tsunamin.

Det är bra. Men även intressant. (Givetvis avses ingen värdering av katastrofernas vikt och omfång). Man brukar argumentera för kulturell närhet, att man måste känna sig berörd, för att orka resa sig ur länsfåtöljen och reagera när nåt otäckt händer i världen.

Många svenskar dog i tsumanin men knappast någon på Haiti.

Jag brukar, på ett rent filosofiskt plan, hävda att vi människor inte vill ha en rättvis värld.

Det är ju bara att halvera välståndet i västvärlden så får u-länderna det väsentligt bättre. Men det går vi inte med på, jag själv inte undantagen, och slutsatsen måste alltså bli att vi vill ha en orättvis värld eftersom vi inte vill dela på klotets resurser.

Sug på den, Jimmie Åkesson.

Måhända kan hjälpen till Haiti vara en liten vindil åt ett annat håll. Hoppas kan man ju i sin van Gills-kavaj.

En reaktion till “Spara och slösa

Kommentarer är stängda.