Conspiracy theories

Det finns de som hävdar att att månlandningen aldrig ägde rum.

Jag har själv inte i detalj granskat NASA:s månlandningsfilm men jag kan däremot servera en annan äkta konspiration. Det är alla dessa teknik-nasare som sitter på olika maktpositioner i samhället.

Vad snackar han om nu, tänker kanske vän av ordning. Okej. Prova att ringa en person som förstår sig på nåt du bara måste ha reda på och försök att föra ett vettigt samtal med vederbörande.

Här följer ett exempel.

För mindre än ett halvår sedan utfördes en rundlig service på min bil. Det blev dirt (som vi säger här i Dalarna) det. Och så plötsligt händer det igen. En lampa med texten Service börjar ilsket lysa i bilen, givetvis äckligt koordinerat med en i brevlådan nedtrillande reklamlapp från Volvo. En lapp som glatt uppmanar mig att det nu minsann är dags uppsöka verkstad.

När jag försöker förklara att man just utfört en service möts jag av en skur av tekniska floskler. Men den här gången står jag på mig. Jag framhärdar. När allt kommet omkring – det är ju mina pengar.

Då serverar servicemannen en välplacerad forehand i det han drar ner glasögonen på näsan och spänner ögonen i mig.

Så kommer ett lågmält tydligt trumfkort:

Du lä ju sörvä biln.

Game over.

Men jag ska hämnas! Så fort jag kliver in på Volvo ska jag börja prata om det ontologiska gudsbeviset och paradigmskiften.

Rätt ska vara rätt.

Kunskap är makt.

3 reaktioner till “Conspiracy theories

  1. Jag såg häromdagen ”mythbusters” ge sig på myten om den fejkade månlandningen. Efter grundlig prövning av flaggviftning i vakum, månvandring hängande i selar, inspelningar med olika bildhastigheter och slutligen test i NASAS 0-gravitationsflygplan kan jag meddela-”myth BUSTED”För övrigt har min servicelampa hemtrevligt lyst upp bilen i ett halvår…

Kommentarer är stängda.