Block, fejs, eller fågelsång

I går samtalade jag med min far. Jag antar att han ville briljera lite med sina internetkunskaper.

Har du varit inne på Blocket någon gång, undrade han. Jag tillstod att jag hade det. Någon gång, ialla fall. Han fortsatte: Vilket block använder du, Facebook eller Twitter?

Det intressanta är inte hopblandningen av medier utan snarare viljan att vara med i matchen, för att använda en utsliten idrottsfloskel.

Om man inte vill utan medvetet ställer sig vid hörnflaggan, för att fortsätta det nördiga idrottsmetaforandet (obs böjning!), kan åldrandet bli en bitter och eländig process för både personen själv och omgivningen.

Min salig morfar Ivars (min hjälte sjömannen från de sju haven som under sitt liv fått norske kungens tapperhetsmedalj samt sköts i sank av nazisterna) tillrop när jag åkte på språkresa i 9:an passar också väl i sammanhanget: Akta dig för ADIS!

Jag kommenterade inte saken till far utan lät honom veta att facebook är mitt block. Jaha, ja, så bra replikerade han lite lagom intresserat och fortsatte sina göranden och låtanden.

Att åldras ska bli kul.
Även om min bästa tid är nu.
Det har den ju alltid varit.