Nassar – exodus

En kollega skickade ut länken till NDU:s hemsida där man beskriver hur dessa uppfattade händelserna på Haraldsbogymnasiet i samband med deras besök.

Intressant.

Såväl pedagogen som historikern i mig gnuggar händerna av förtjusning över detta uppenbara exempel på historierevisionism. Om det hela inte hade en så mörk underton skulle jag skratta rakt ut.

Det intressanta är att här kan eleverna relatera till en historieskrivning över ett skeende de själva upplevt. Dels de modiga tjejer som gick fram och börja hångla framför homofoberna, dels att man kallar Ung Vänsters, tillika initiativtagaren till Dalarna mot Rasism”, Daniel Riazat för kommunistledare.

Daniel är som sagt medlem av Vänsterpartiet och står på riksdagslistan. Det är skillnad på att vara ledare, kommunist och vänsterpartist. I alla fall i ett demokratiskt samhälle. Enligt NDU ska Daniel ha kommenderat fram en trupp av homosexuella MOT dem.

Roligt att eleverna fick dem att sprattla lite extra genom att ställa frågor i stil med Hur ser ni på försurningen av Östersjön. Man blir stolt och har inte längre lust att byta arbete i sådana stunder.

Möjligheterna att både i skolan och utanför bekämpa just denna icke demokratiska organisation med demokratiska medel är oändliga och genom NDU:s hemsida har möjligheterna också ökat. Tack NDU!

På ett rent filosofiskt plan kan jag ändå inte låta bli att fundera över om det är vi män som är problemet.

Den kultur, om man nu kan använda det ordet i sammanhanget, som präglar beslut av krig, intolerans, förföljelse, nazism, stalinism etcetera verkar för mig vara en tydlig manlig företeelse även om det förekommer kvinnor i sammanhangen också.

Men de står sällan att finna i spetsen.

En reaktion till “Nassar – exodus

  1. De skrev ju ganska mycket strunt på sin hemsida, men tyvärr så måste jag säga att för dom människor som inte har varit och sett dom på Hbo och Kristine kan texten som de har skrivit se väldigt bra ut och locka vilsna ungdomar som kanske har haft/har en dålig uppväxt…Det som jag blev mest sur över var att NDU hade tillstånd för att komma, men det var endast 4 av de som kom till skolan som va/är med i NDU. Samtidigt var det 4 personer från den nazistiska organisationen Dalarnas Fria Nationalister. En av dessa är dömd för bl.a. mordförsök på en anti-rasist. Två andra av dessa var med och slog och spottade på mig sommaren 2008 på Peace&Love-festivalen och de påminde mig om det på skolan genom att säga ett par ord till mig om det som hände…De hotade även ett antal elever i kafeterian.Flera av dom har tillhört den numera nedlagda nazistiska organisationen/partiet Nationalsocialistisk Front..Tack Fredrik för att du klargör deras skitsnack kring mig! 🙂

Kommentarer är stängda.