Borta bra men hemma…bäst?

En kvinna våldtas igen. Mannen erkänner.

Alla i byn, till och med kvinnans familj och släktingar, vänder henne ryggen. Det är ju hennes eget fel. Hon har inbjudit till det så hon få skylla sig själv. Hennes osammanhängande berättelse verkar inte rimlig så nåt fel är det, menar man.

Samhällets imam tar avstånd från henne och uppmanar alla i församlingen att göra detsamma. Kvinnan står ensam. Hon riskerar att stenas till döds för sitt brott. Kanske flyr hon. Eller så stannar hon kvar och hoppas på nåd.

En ganska ordinär händelse i vilket muslimskt land som helst. En notis i någon svensk tidning uppmärksammar fallet men det försvinner snart i nyhetsflödet. Det är ju inget ovanligt i de där länderna, tyvärr. Tragiskt men sant. Någon kolumnist förfasar sig över islams övergrepp och främlingsfientliga partier hittar mer bränsle till sitt hat och rädsla.

Men…nu är det Sverige vi pratar om. Hoppsan. I ett samhälle som heter Bjästa våldtar en 15-årig pojke en 14-årig tjej, båda barn, och han fälls för brottet. Snart sprids rykten om flickan.

Samhällets präst och skola, ja hela vuxenvärlden, tar avstånd från henne. Hon flyr. För hon vill inte stanna kvar och leva med skammen. Killen våldtar en ny flicka.

Man häpnar.

Men visst är de för hemska de där muslimerna?

2 reaktioner till “Borta bra men hemma…bäst?

  1. Hej,Du skriver verkligen träffsäkert och bra. Hopapas du publicerar dina inlägg så många får läsa dem.Hej från Malin

Kommentarer är stängda.