Grattis Västergötland!

Ni ska snart få en prins.

Det vore dock illa om han blev hertig för som sådan hade han måhända, om man ser till historien, fortfarande politiska ambitioner. Nu är han redan prins och det lär han förbli om han inte åker till Norge och flöjtar eller Sverige gör revolution och avskaffar monarkin.

Men se bara på hertig Karl, sedermera Karl IX,  Gustaf Vasas yngste son.

Han var helt galen som hertig men lugnade sig betydligt när han blev kung. Kanske lugnade han ner sig beroende på att han fick nån sorts slag i början på 1600-talet.

Och när det visade sig att lillprinsen Gustaf överlevde barndomen, till skillnad från ett tio-tal andra syskon, och säkerställde tronföljden kunde Karl vackert framleva sina dagar tills han gick ur tiden 1611.

I Västergötland finns det feta människor säger en talesman för Republikanska föreningen och därför är det bra att gymägaren blir prins där. Prins Daniels slogan Rör på fläsket bonnapöjkar är dock ännu inte helt officiell enligt hovet.

Ett traditionellt folknöje i Västergötland är annars att åka till olika köpcentra och titta på tjocka människor. Men denna avart är snart ett minne blott menar den blivande prinsens pr-avdelning.

Vi önskar Daniel af Ockelbo/Västergötland all lycka i sitt nya värv samtidigt som vi alltså uppmanar honom att inte ge eventuella icke tronföljande barn någon hertig-titel. Det blir inget bra.

Bara bråk, ärtsoppa och elände.