Bajsar björnen i skogen?

I dag kan jag konstatera att Orsa Björnpark rockar skiten ur Skansens trötta djur veckans alla dagar. Utom möjligen när det är Allsång, men gillar man sånt kan man istället besöka Hedenborg eller Rättviksparken. Lite sämre artister men samma grej.

I Orsa Björnpark välordnat, få människor men fler isbjörnar tigrar…och inte helt genom-kommersialiserat. Bra service också. Alla nöjda i familjen. Helt klart värt ett besök i sommar!

Jag minns, apropå björnar, när jag och Den Änglaljuva fjällvandrade i Vålådalen med paret Darke för några år sedan. Vi gick utanför lederna och Darke hade läst en bok om björnar varför han visste att berätta att vi nu befann oss på björn-tät mark.

Se där! utropade han plötsligt. Spillning! Fru Darke undrade oroligt om det var björnspillning. Hennes man, som den människokännare han är, försökte mildra den spänning som uppstått: Nja, det kan vara från en människa men jag ser inget toapapper.

Ett (annat) roligt björnskämt stod Pontus Lindgren, mannen med världens mest medryckande skratt, för.

Han brukade till någon kollega lägga in en post-it med ett telefonnummer och orden Ring Björn! Numret gick till Skansen och personen som fick meddelandet inledde alltid samtalet med: Hej, det var någon Björn som ringt mig...

Klick.