Juten

Bilden föreställer pissoaren på min favoritrestaurang i Göteborg, Joe Farelli´s. Inte så moget, men nog är det härligt att låta sitt vatten på självaste Mussolini?

Danskarna är oroliga för oss.

De menar att den svenska demokratin är i fara och överväger att sända valobservatörer över gränsen. En dansk populist på högerkanten kallar Sverige för nordens bananrepublik.

Varför, kan man fråga sig.

Jo, det handlar om att TV4 ändrat sig och inte längre vill sända SD:s valfilm.

Jag har sett filmen och den är mycket riktigt vedervärdig. Ingen i Sverige hade hur som helst lust att producera den. Filmen är, så vitt jag förstår, helt producerad i Danmark.

Det är välkänt att man inte kan förbjuda en åsikt hur extrem den än är för då är man inte bättre än dem man förbjuder. Detta är demokratins dilemma, skulle man kunna säga.

Men om det nu är så att ingen (i Sverige) vill förknippas med SD:s budskap? Ska man ändå tvinga kanaler och tidningar att publicera detta? Får inte SD helt enkelt finna andra vägar att synas?

Det är lite grannlaga, det medges.

Jag kan personligen inte se att det är fel att som företag eller kanal bestämma vad man vill sända. Och jag vill nog påstå att SD fått mer utrymme än många andra småpartier i den offentliga debatten.

Fast det klart.

Rent allmänt gäller det nog att tända lampan och vända på skalbaggen och låta den sprattla ett tag. Sen kryper den nog tillbaka in i skuggan igen. Men det argumentet i ryggen kanske någon kanal ändå borde sända dravlet. Frågan är vem som vill.

Vill någon läsa mer:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/danmark-det-ar-inte-roligt-langre_5253217.svd