Ingen gillar en gnällspik

Det är märkligt vad alla vänsterpartister och sossar är bittra. 

Låt oss säga att de förlorar valet (vilket som bekant inte alls är säkert). Det verkar inte finnas någon självinsikt eller självkritik alls där.

De tror på fullt allvar att över 50 % av befolkningen är miljonärer och egoister och därför röstar på alliansen. Det är dålig respekt för ett valresultat och för sina politiska motståndare.

Jag har alltid röstat på FP, någon gång på C. Jag har alltså, med några få undantag, alltid fått finna mig i valförluster.

Så har det varit för mina föräldrar och far – och morföräldrar.

Vi är en släkt av socialliberaler. Många bondeförbundare och folkpartister har det varit. En och annan högerman eller sosse. Ingen (känd) kommunist eller nazist.

Alltid har jag funnit mig i det aktuella valresultatet och känt förtroende för regeringen trots att den inte riktigt speglar mina åsikter. Jag gått vidare i tillvaron.

Visst, en och annan lustigkurre kan ju hävda att det beror på att röd politik är bra.

Men seriöst, när en nära vän till mig, en intelligent person, bittert klagar Det ser ut att bli ett stor seger för girighet, klassamhälle och Litauiska städerskor tycker jag att det är på väg att spåra ur.

Samhället har gått framåt. Det utvecklas. Alla vill inte längre ha den betongpolitik som till viss del var nödvändig tidigare.

De med den bästa politiken i en viss tid eller ett visst samhällsklimat vinner ett fritt val hållet i ett öppet samhälle. Det har miljöpartiet fattat. De har en mer verklighetsanpassad retorik än sina röda, något koleriska, kollegor.

Alliansen har också en mer verklighetsanpassad retorik. De röda verkar inte vilja ha det. De är fullt upptagna med olika domedagsprofetior angående alliansregeringen.

Så ser inte jag på tillvaron. Jag ser ljust på framtiden alldeles oavsett vi får en regering med eller utan Lars Ohly.

Vi kan påverka vårt liv även om vi har det tufft. Jag har förtroende för välfärdens utveckling med alliansregeringen men jag tror sossar och miljöpartister också kan göra ett bra jobb.

Det hela beror väl på att jag är socialliberal och har därmed det lite roligare i tillvaron.