Vakta sin tunga

Det är lustigt.

Alldeles opåverkade av varandra (hoppas jag) har jag fått flera påpekanden om att jag borde tänka lite på vad jag säger, och hur jag säger det.

Det hela följer en tradition som går tillbaka ända till kapten Arosenius kommentar i samband med att jag i det militära gick ifrån min k-pist ute på fjället: Du ska inte snacka så mycket, Adolphson, du ska hålla reda på grejerna istället.

Men jag gillade ju inte min k-pist.

Den Änglaljuva har lite nu och då under våra år tillsammans uppmanat mig att tänka lite på vad du säger till folk. Men jag är inte lika analytisk som hon.

Och nu var det en kollegas tur. Han menade att eftersom jag nu är politiker så borde jag verkligen tänka på vad jag säger och hur.

Och när en man som ägnar all sin lediga tid till att klättra upp för världens toppar, och därmed har en del tid till eftertanke, alldeles gratis ger ett råd så kan man i alla fall lyssna.

Jag har två invändningar och en fundering:

1. Jag är inte politiker, jag är politiskt aktiv. Det är en viss skillnad. Jag representerar ingen utom mig själv.

2. Om någon vill nosa i mitt syndiga förfluta så är det inte svårt att gräva fram en massa mer eller mindre lyckade beteenden och händelser. Jag är redan rökt i det avseendet.

3. Ska man ge avkall på sin personlighet och spela en roll bara för att lyckas i det man företar sig?

Och vad var upprinnelsen till det hela? Jo, ett mail till en massa folk jag inte känner. Se nedan. Går jag för långt? Ja, kanske.

____________________

Hej! 

Efter 12 år som lärare, varav 11 på HBO, kan jag nu kröna min karriär med titeln koordinator. Det innebär i korthet att det nu är jag som bestämmer. Man kan även se mig som skolans svar på Peter Jidhe.

På tisdag kommer det lärarstudenter för VFU 1. Man kan ju se det som både cyniskt och meningslöst att motivera sig att ta emot studenter som ändå inte är, eller någonsin kommer att bli, lika bra som du själv, ens kommer att få ett jobb, och i synnerhet inte på HBO.

Men så är det inte! Vi är större än så! Vi hjälper de nya generationerna så bra det bara går! Sålunda förväntas arbetslagen ta emot en av dessa. 

Som grädde på moset får ni lite deg för det också.

Jag behöver någon kontaktperson per arbetslag som kan komma till D0 på tisdag.
Maila vem/vilka det blir.

Hälsar Fredrik, er nye koordinator

7 reaktioner till “Vakta sin tunga

  1. Joel: Jag kommer ALDRIG att sitta som ledamot i ett getingbo (skolnämnden). Och med ALDRIG menar jag inte ALDRIG på det sätt Lars Ohly menade när han sa att han inte ville bli partiledare. Men jag hör vad du säger och inser poängen. Kristina: Även om jag anser att konkurrens till en viss gräns verkar stimulerande tror jag att det vore kontraproduktivt här =)

  2. Kan inte du koordinera lite på Kristine också? Vår koordinator skickar inte ens i närheten av sådana där läsvärda mejl!/Kristina

  3. För min del får du gärna behålla din lättsamma ton. Dock ser jag ser bara möjligheten för en illasinnad journalist att visa vad Fredrik Adolphson, folkpartistisk ledamot i skolnämnden tidigare yttrat: ”Man kan ju se det som både cyniskt och meningslöst att motivera sig att ta emot studenter som ändå inte är, eller någonsin kommer att bli, lika bra som du själv, ens kommer att få ett jobb”Nåja, som bergsklättrare kommer man undan med de flesta uttalanden, eftersom ingen förväntar sig något annat av en världsfrånvänd ”adrenalinpundare”.

Kommentarer är stängda.