The Blodkorvers

Mitt musikliv har inte bara bestått av körnörderi.  Jag har även varit medlem i ett band. Jag var, när det begav sig, medlem i The Blodkorvers.

Det vore i och för sig synd att säga att vi tog publiken med storm vid vårt största, och enda, framträdande vid en talangjakt i Kvarnsvedens Folkets hus. Det vore också synd att säga att vi inför detta storslagna evenemang förberedde oss minutiöst, det blev ett par rep i Hälsninggårdsskolans fritidsgård.

Vi gick inte vidare från kvalet i tävlingen, tyvärr. Om vi gjort det, vem vet hur långt vi kunnat gå?

Jag minns inte exakt vilka bandmedlemmarna var men nestorn och leadsinger måste varit Bebben. Resternade medlemmar tror jag var Nysse, Samuel, Sjöberg och Calle. Doakören bestod av undertecknad och Jerra.

Eftersom det här tilldrog sig på 1980-talet, långt före alla som ville nåt kunde söka till Idol, en tid då alla bar boots, Levis-jeans och rutskjorta, bestod vår repertoar av covers från Levisreklamen.

Gamla rockklassiker som The Joker, Should I Stay Or Should I Go”och Nobody’s Home fick genom oss nytt liv.

The Blodkorvers idé, att sjunga dessa låtar på svenska, ja till och med på dalmål, föll uppenbarligen inte kvarnsvedsjuryn på läppen. Personligen tyckte jag att doakörens mässande bakom Bebben Dä ä ingen heeeemma var värt ett bättre öde.

Bandet upplöstes.

Resten är historia.

4 reaktioner till “The Blodkorvers

  1. Inte kan man komma till Kvarnsveden med oproffsig inställning. En mer kunnig publik på detta område får man leta efter. Om jag minns rätt var jag där och buade.

  2. 🙂 Även Janne C och Samuel var med. Samuels låt som började med ”I Count The Years” vill jag minnas som något tidlöst bra. Resten är historia. (Vad många vi var…)

Kommentarer är stängda.