The Big 4-0

I dag är första dagen på resten av ditt liv tänker jag medan jag studerar vår affisch med en kattunge, solnedgång och en barbröstad man på.

Idag är sista dagen jag med fog kan påstå att jag är i 30-årsåldern. I morgon är det the big 4-0. Men jag har löst det där på ett synnerligen briljant sätt. Jag har firat födelsedag sedan 27;e mars förra året.

Det gör att jag redan klarat av all åldersnoja men fått många fina presenter.

I morgon blir det nog ett glas portvin, men det är också allt.

Vad har jag egentligen åstadkommit under mina första 40 år? Rent statistiskt har jag i morgon levt ungefär hälften av mitt liv. Man blir nojig av att hålla på och mäta resultat på det där sättet. What we do in life echoes in eternity, säger gladiatorn med stort G.

Det finns inte mycket kvar av mitt liv från förr, men det är väl så det ska vara. Det rullar på, som far säger. Människor och händelser passerar i revy.

Men jag har två döttrar sedan fem respektive två och ett halft år. Dotter 1 fick i somras en gasballong för 80 kr (!) på ett tivoli. Sen tappade hon den så klart. Jag trodde hon skulle bli arg men hon stod så lugn och tankfull och tittade efter den försvunna ballongen.

Sen sa hon att hon ville ge den till farmor. Och där stod jag bredvid med darr på läppen.

Släkten följa väl släktens gång till slut. Fast man måste gå sin egen väg till slutet av densamma.

I fall någon undrar: Vi har ingen affisch föreställande en kattunge, solnedgång och en barbröstad man.

En reaktion till “The Big 4-0

  1. Googlade på ”the big 4-0” o hamnade här, en mycket trevlig reflektion o läsa, ha det underbart.Från en som börjar närma sig den stora fyr-nollan.

Kommentarer är stängda.