Känslostorm

Staten bör ta ökat ansvar för invandrare, man kan inte lägga detta på den enskilda kommunen. För det verkar inte den enskilda kommunen klara av.

Jag har inget emot invandrare, men jag vill inte ha dem här tycks vara en ganska vanlig inställning. Hur kan en människa med något som helst samvete tillåta sig att resonera på det sättet?

Nej, vi får nog börja med att ställa högre krav på oss själva innan vi gör det på invandrare.

De som är gäster, flyktingar eller en minoritet är svaga och utsatta oavsett om några rötägg bland dem begår dumheter. Generaliserar man på det sättet gör man det för att man vill det (turkar är si, svenskar är så) och är ointresserad av andra synsätt.

Se människan, inte folkgruppen. Det synsättet hade förmodligen besparat oss Förintelsen och andra folkmord.

Att polera sin främlingsfientlighet är värre än öppen sådan. För den är försåtlig. Vi vill inte ha invandrarna här utan hjälpa dem på plats i deras egen miljö. De får bo i Tensta, men inte i Falun.

Invandrarna kostar si och så mycket. Hjälp! Tänk om de kommer hit till mitt kvarter!

Nej, resonerar man på det viset är man per definition rasist. Rasister är oftast rädda människor. Tar staten över ansvaret tar vi bort en del av möjligheterna att från olika håll puckla på en redan utsatt grupp och åtminstone en del av rasisterna kan med rätt insatser bli mindre rädda.

Det är svårt det här med integration.

—————–

Fp föreslår licens att inneha farliga hundar. Nu är jag generellt emot att som politiker väcka förslag i egenintresse. Sånt ökar misstron mot politiken.

MEN ÅHH VAD JAG HATAR OKOPPLADE HUNDAR SOM DYKER UPP FRÅN INGENSTANS OCH TRYCKER UPP NOSEN I SKREVET SAMTIDIGT SOM DERAS ÄGARE LER OCH OCH SÄGER ATT LILLA FIDO BARA VILL HÄLSA.

Jag känner mig revirkränkt (för att använda en modern term) med en nos från ett odjur i mitt skrev. I mina värsta hundmöten kan jag föreställa mig att nosen byts ut mot en dreglande käft med sylvassa tänder.

Min familj förövrigt är allergisk.

Jag yrkar bifall på motionen.