Another one bites the dust…

…var det väl Queen som sjöng.

Juholt har upprepade gånger fyllt i blanketter och vid åtminstone ett tillfälle svarat riksdagens revision att jajemän, visst bor han själv i sin fyrarummare och därför ska ha ersättning för hela hyran.

Detta visade sig vara lögn. Om Juholt varit en vanlig människa hade Försäkringskassan automatiskt gjort en polisanmälan. Nu kan de inte det eftersom riksdagsledamöter är undantagna regelverket. Hur bisarrt det än kan låta.

Vill vi ha en statsminister med en tvåårig gymnasieutbildning som högsta merit, en som trixar med bidrag och ersättningar, och vars sambo är dömd för bedrägeri? En sådan stadsminister vill i alla fall inte jag ha. Vadå, invänder någon upprört. Vad har utbildning med saken att göra!? En hel del.

Vill vi ha en finansminister som inte kan grundläggande ekonomisk teori? Nej. Ska denne ministers chef, vårt lands främst makthavare, inte ens vara högskoleutbildad? Jo. Vad gäller sambon må väl udda vara jämt, men den helhetsbild som framträder av Juholt funkar inte för någon som kan komma i fråga för statsministerämbetet.

Och glöm för allt i världen inte söderbönan med en märkesväska fylld av Toblerone. Hur behandlades hon? För inte följer väl S-män andra regler än S-kvinnor? Mona Sahlin utnyttjade sitt riksdagskreditkort och fick några betalningsanmärkningar. Det blev time-out på det. Det är omöjligt att ha kvar Juholt som partiledare för socialdemokraterna. Så är det.

Nu får Håkan ta och tänka på Håkan ett tag. Kanske kan han återkomma, men troligen inte.

Another one bites the dust. Bra låt. Dålig partiledare.