Nogger

Det finns bara en glass och det är Nogger, och 88:an är dess profet. Förutom det, är glasspinnen minsta gemensamma nämnare i dessa två glassar.
Om vi antar att glasspinnen är tillverkad av interner som en av få meningslösa sysslor som dessa får göra i finkan vill jag hävda att vårt samhälle har ett ganska stort demokratiskt problem.
Moderaterna har alltså fel.
Hårdare tag, med längre straff utan meningsfulla sysslor, är inte värdigt en demokrati som säger sig vilja satsa på hållbar utveckling. Vi får inte bättre människor, eller sämre, bara för att vi låser in dom en viss tid. Eller dödar dem för att de själva dräpt.
Det handlar väl om livsåskådning, antar jag.
Ser man livet som en tävlingsbana där alla startar med samma förutsättningar förklarar det synen på den som sätter krokben för någon annan. Men eftersom racet inte ser ut så, vissa är dopade nämligen, bör vi ta ett gemensamt ansvar för tävlingens utformning. Och för framtida tävlingar.
Med det sagt vill jag säga att hårdare tag-mentaliteten, som tycks återfinnas över hela den politiska kartan från vänster till höger, är stereotyp, inhuman och leder till ökad polarisering i det långa loppet.
Inte hårdare tag, alltså. Men mer gärna förebyggande och uppföljande arbete.