Skoj, skoj

Vardagslivets tråk och tvång måste ständigt bekämpas. Detta för att livet ska bli lite lättare. Det har jag lärt mig någonstans.

Den automatiska stavningskontrollen är en ständig källa till glädje. Häromdagen fick jag ett utmärkt lektionsuppslag när den föreslog att Jesusbarnet istället borde heta Särkullbarnet. Det är ju inte direkt fel i sak. 

Den Änglaljuva har varit hängig på sistone. Jag fick ett sms med handlingsinstruktioner:

Maten är djupfryst. Glömde. Fårägare är vad du vill ha. Jag mår pyton =(

Mitt svar:

Jag känner ingen fårägare. Och även om jag gjorde det vet jag inte hur man lagar till en sådan. Är det ens lagligt?

Bloggen Arga Lappen är kul. 

Men min favorit är nog ändå korvmojen i Borlänge som hade följande anslag:

Korv och varm. Lördagar varmt. 

Jag gillar när människor satsar. Det behöver inte alltid bli helt rätt. Det där bär jag med mig i jobbet, också. Givetvis föredrar man den mojen som beskrivs ovan framför en som har en snygg och korrekt skylt.

Det var i kön till den korvmojen jag höll på att få ordentligt med stryk en sen kväll när jag drog en vits:

Vad heter korvkiosk på finska? Kioskenkorva.

Det var värt att ta en smocka för den.