Bild 8

Klubbverk

Bild nr 8 är tagen av Malin våren 1998 hemma i studentlägenheten på St Johannesgatan i Uppsala.

Jag går mot slutet av mitt studentliv – tillsammans med klubbverket dras ramarna upp inför den stundande vårbalen på V-Dala.

Det sägs ju att förutsättningen för en ordnad kö i ett samhälle är att förtroende råder människor emellan. Och att samhällsfunktionerna fungerar. Så var det ännu i Sverige under slutet av förra århundradet.

Det här gänget nöjde sig inte med att stå i kö: vi bildade istället hög. Minnena är så många och briljanta. Efter att det här fotot nådde offentlighetens ljus köpte klubbverket mig ett par nya strumpor.

På bilden från vänster syns klubbmästarinna Lars Tigerström, gillestugevärd/chef Gustav Platzer, samma titel hade den liggande Johan Schartau, sedan ses andre kurator Jenny Hellstenius och längst ut barmästare Helen Nordhall.

I allas knän ligger jag, deras förste kurator.

Ännu händer det att, när jag möter någon som var på V-dala den här tiden, så utbrister denne någon Herr Kurator! Inte på ett fånigt gammaldags vis, nej, mer som ett glädjeutrop tänkt att sammanfatta en gemensam upplevelse, en tid fylld av glada minnen, sång, skratt och vin.

Tänk att det är förra århundradet vi talar om. Så länge sedan – men ändå så nära.

Bakom soffan på CD-stället står mitt livs ernda skulptur vilken tillverkades under gymnasietiden i Falun. Jag lurade mina klasskompisar, främst Linn, att denna skulptur renderade i högsta betyg i bild.

Skulptur och skulptur. Senare offrade jag den till Kattegatts gud(ar) under en tårdränkt ceremoni.