Ulf Wejmo

Bibliotekarien på skolan, Ulf Wejmo, har jobbat länge.

Under året är det många som tyckt att han blivit lite väl smal och tanig. Dessutom älskar han sötsaker. I mitt arbetsrum, Hasses Hörna, sitter det några killar som alla ligger mellan 90-100 pannor.

Vi gillar inte smala killar, vi mår inte bra av sånt.

En gång skickade jag ett mail till Ulf och sa att vi hade tårta inne på vårt rum. Sedan klockade jag honom för att se hur lång tid det tog innan han kom. Vi hade ingen tårta, och han blev jätteledsen. Men snabb var han.

Det jag försöker säga är att jag ansåg att det fanns anledningar att göra något innan vi inte hade någon bibliotekarie kvar. Han kunde ju krypa in i naveln och försvinna.

Under hösten lanserade jag således Projekt tårta. Detta innebär att det en dag i veckan ska stå en tårtbit på Ulfs plats när han kommer på morgonen. Och det har det gjort.

Idag fick han en semla, men oftast har det rört sig om prinsess-bakelser. Dess gröna färg gifter sig så fint med ljuset från jordgloben på hans skrivbord i morgonmörkret.

Ulf har varit fundersam, det medges.

Han har i personalmatsalen undrat och spekulerat över vem som kommer med anonyma bakelser. Men inte tillräckligt mycket för att inte äta av det goda som bjuds. Ibland har han fått ett två-pack från Ica-Maxi. Då har han ätit en på förmiddagen och sparat en till eftermiddagen.

En gång fick han en burk pepparkakor. Då blev han sur och placerade den i plasthållaren för utgående post. Icke desto mindre åt han upp alla pepparkakorna.

Det är nästan lite lyteskomik över det hela (vem äter med glädje och förtjusning bakelser från Ica-maxi, liksom) men han har ju blivit så glad. Men inte tjockare, vilket ju var utgångplanen.

Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.

Läser han det här (vilket är osannolikt) är allt avslöjat. Tills dess får jag väl hålla på. Jag har till och med inititerat diskreta insamlingar till förmån för främjandet för Bibliotekariens fetma. Vem vet var det slutar. Han är mig dock på spåren för han tror att det är någon i Hasses Hörna.

Hur det än går kommer riktig fetma inifrån, kom ihåg det.

6 reaktioner till “Ulf Wejmo

  1. Hahahahahaha!!! Tack för kvällens skratt!!! Måste också tacka min son, som visade mig din blogg. Han sa den var kul och det har han helt rätt i! =D

  2. Ha, Johannes, du har så rätt. Och Fredrik, Ulf håller inte längre på. Han håller på med löpträning och styrketräning vilket har negativ inverkan på mitt projekt.

Kommentarer är stängda.