om mig

Jag är född och uppvuxen i Falun. Efter studentexamen 1990 flyttade jag ut i värden under några år under vilka jag gjorde militärtjänst och utbildade mig. Därefter återvände jag – Falun är hemma, så har det alltid varit och så kommer det alltid att förbli – var jag än befinner mig.

Min akademiska bakgrund innehåller filosofie magisterexamen från Uppsala universitet, examen från dels lärarhögskolan i Stockholm och universitet i Marseille/Aix-en-Provence där jag studerade politisk historia och examinerades av franska vinakademin.

Jag är sedan 1998 gymnasielärare i samhällsvetenskapliga ämnen och trivs mycket bra med mitt yrke.

Jag är medlem i Centerpartiet och invald i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen 2018-2022. Jag är vice ordförande i kommunstyrelsens utvecklingsutskott.

Ett stort intresse är sång och underhållning av olika slag. Jag sjunger i Falu Kristine kyrkokör och har startat en egen ensemble: MDP-kvartetten. Jag idrottar mycket och gillar ett aktivt utomhusliv.

Retorik i talad och skriven form är också ett stort intresse.

Mitt måtto – som jag i möjligaste mån försöker leva efter – är att man bör försöka vara god och glad så länge man nu lever. Alternativet verkar nämligen rätt så trist.

Länk till min linkedin-sida