Monstret i tvättstugan, del 2

People should know when they are conquered sa hjältens underofficer Quintus i filmen Gladiator.

Och hjälten svarar: Will you, Quintus? Will I?

Nåväl, själv vet jag när jag är besegrad. Jag har dansat med de stora elefanterna och befunnits väga för lätt i vågskålen. Jag är besegrad. Min arga grannes sista drag är storartat. Verkligen magnifikt. 

Hon har fått hyresvärden Gruvstaden att sätta upp nya ordningsregler i tvättstugan. Med stora svarta bokstäver i Times New Roman präglade på vitt papper med de majestätiska inledade orden GRUVSTADEN INFORMERAR...får jag veta att man numera endast kan boka tider i lägenhetsnummer.

Alla andra sorters bokningar är olagliga och får övertas av annan hyresgäst. 

Maleur.

Okej. Monstret vann. Och det kanske var det bästa, ändå. Min sista barnslighet bestod i att sätta upp en lapp med texten:

GRUVSTADEN INFORMERAS:
Lapprika papprika puddingpastej,
när jag blir stor ska jag gunga med dej
i ett gult citronskal många gula mil
upp och ner och bort på sjön av citronil

Den Änglaljuva frågade över morgontidningen när jag i min upprördhet sprang upp och ner till tvättstugan om jag reflekterat över att det kanske faktiskt är jag som är monstret i tvättstugan.

Visst – sparka på den fallne, ni.