Monstret i tvättstugan

En sån där grej man hör talas om är att det alltid är bråk och taskiga vibbar i kollektiva tvättstugor. Fast jag har alltid trott att det där rör sig om en myt eller att det åtminstone är starkt överdrivet. Det har till och med skrivits en bok i ämnet: Den som inte tar bort luddet ur torktumlaren ska dö.

Men nu har det hänt mig. Tillåt mig en kort bakgrund.

I vår familj är det ofta jag som tvättar. Dock är det både Den Änglaljuva och jag som bokar tider. Jag skriver alltid Adolphson, medan hon ofta av gammal vana antecknar det namn hon hade som ogift: Tivander.

Nu har någon uppenbarligen stört sig på detta och tagit reda på att det minsann inte bor någon med hennes namn som ogift i området och som därför absolut inte har rätt att disponera husens gemensamma tvättstuga, inte. 

Det började sättas upp lappar. Arga lappar med imperativ typ: Bor inte här! (Är det ett imperativ, förresten?). Först svarade jag med egna lappar i stil med Va!? Vem bor jag med då!? eller Åh nej – har hon lämnat mig!. Eller som nu senast:Vilken tur, för det är olagligt att bo i tvättstugor.

Den upprörde okände grannen river alltid ner mina lappar. Nu sätter vederbörande bara ett frågetecken när det står fel namn. Vilket enbart lockar fram än mer barnslighet hos mig, så nu bokar jag tider i namnen Roger Pontare, Sune Mangs eller det korta men kärnfulla Dolly.

Vi får se var det här landar. Finns det förresten någon lag som säger att man måste boka tvättstugan i eget namn och att inte i ett man tidigare haft, eller i ett alias?

Intressant fråga. Eller kanske inte. Det som stör mig är att någon på fullt allvar registrerat ett namn som inte känns igen. Sedan har man tagit reda på att det inte finns någon med sagda namn folkbokförd på adressen. Därefter har man skridit till handling, eller vad man nu ska kalla det för.

Det är en del tid som gått åt till detta, som kunde använts bättre, känns det som.

Inom ett år ska jag bygga mig en alldeles egen tvättstuga. Den ska vara stor. I en rosaskimrande framtid ser jag mig själv vårda mina egna och min familjs kläder där inga arga lappar syns till.

Däremot kanske jag smyger mig in i tvättstugan och bokar tider i påhittade namn. Apropå tid som kunde använts bättre, menar jag.

What could possibly go wrong?

2 reaktioner till “Monstret i tvättstugan

Kommentarer är stängda.