Förbjud SD rätten att skaffa barn

Så här skriver Sverigedemokraterna i sitt partiprogram:

Män och kvinnor kompletterar varandra, och därför är också alla barns rätt till en mor och en far av väsentlig betydelse. Oerhört centralt är också att barnens bästa beaktas i alla situationer inom familjepolitikens område. Av dessa anledningar motsätter sig partiet krav från såväl ensamstående som från samkönade par eller polygama  om att få adoptera barn. Detta bortsett från speciella fall av anhörighetsadoption. Av samma skäl motsätter sig Sverigedemokraterna även lesbisk inseminationsrätt. Detta innebär på intet sätt att partiet motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning.

Okej, what goes around comes around.

Jag har tidigare krävt utvisning av alla Sverigedemokrater. Nu fortsätter vi på öga för öga tand för tand-paraden.

Det är sant som ni säger, Jimmie. Män och kvinnor kompletterar varandra. Men inte alltid. Ett mer korrekt generaliserande innebär tanken att det snarare är individer som kompletterar varandra.

Även vi liberaler ser förövrigt till barnets bästa i alla lägen. Det är det nog rätt många som gör.

Det är en sak att påstå något. Våra handlingar, och saker vi skriver och säger här och där, säger också något om våra värderingar.

Med det som stöd vill jag härmed förvägra dig Jimmie, och dina med-sverigedemokrater, rätten att skaffa barn på biologisk väg, genom adoption eller insemination.

Varför?

Det är inte så svårt, egentligen.

Jag anser att era värderingar inte utgör någon lämplig miljö för barn att växa upp i. Kollektivism, fördomar, kvinnohat, att på fyllan springa runt och vifta med tillhyggen, intolerans och drogmissbruk, utgör en skadlig miljö för barn. Och för vuxna med, för all del, men det är en annan sak.

Är vi överens så långt?

Då är det är inte mycket att göra, är jag rädd. Antingen får ni utvandra till Ryssland eller bli homosexuella. I båda alternativen lär ni er sannolikt något väsentligt.

I det förra fallet kunde ni förvisso jubla åt Putins syn på homosexualitet men möjligen få det lite jobbigt i egenskap av invandrare. I det senare något om hur det känns att leva som hetsad minoritet.

Hur känns det, Jimmie? Svider generaliseringen? Det träffar inte riktigt mitt i prick men ni får ändå åka med på köpet. Känns det kränkande att andra människor, jag, som egentligen inte vet något alls om ditt inre, har synpunkter på på din sexuella drift och vill reglera din biologiska längtan efter barn?

Nu tror jag verkligen du skulle lära dig något om tolerans, kärlek och medmänsklighet av att leva som homosexuell. Fast det vore, vid närmare eftertanke, inte helt schysst att påtvinga de homosexuella ett sverigedemokratiskt umgänge.

Äh, Jimmie, det här håller inte. Din, och ditt partis, syn på andra människor är egoistisk, trångsynt, parodisk och kränkande. Ska vi ta och dra ett streck över fånerierna och börja diskutera dessa viktiga frågor på ett seriöst sätt?

Ta bort (även) detta från ert partiprogram. Det är inte värdigt en modern demokrati.

 

6 reaktioner till “Förbjud SD rätten att skaffa barn

 1. Hörru hassebj. Adolphson må använda SD:s retorik, men det gör honom knappast till en, per definition, hatfylld rasist. Han indelar nämligen människor efter åsikt och inte ursprung. Det gör hela skillnaden. Åsikter går nämligen att påverka och förändra. Det gör det inte med hudfärg och ursprung.

  Jag är född på 70-talet och är därför bekväm med begreppet ironi. Läser man fler av Adolphsons inlägg krävs det inte en sjuttiotalist för att inse att han står för tolerans, demokrati och alla människors lika värde. Hur mycket jag än läser av SD:s texter eller hör dess företrädare tala kan jag inte se annat än dessa värden raka motsats.

  Tack för ordet!

 2. Jag vill däremot ge mig till känna. Provokativt och träffande retorik. Det kanske är därför ”AR” (Anonyma Rasister”) blir så arga. Då kan jag berätta för de som inte förstår att detta är ett kännetecknande grepp för oss 60-, 70-talister. Det kallas för ironi och blandar allvar och skämt med det yttersta syftet att få människor att tänka till, kanske med ett leende på läpparna.

 3. Varför ska jag ta upp frågorna med dem? Du är oklar.
  Inlägget, liksom det förra om SD, använder samma retorik som SD själva gör. Nivån på diskussionen har alltså SD satt.
  När man skriver ”enligt uppgift” bör man även ha källhänvisning.
  Ge dig till känna om du fortsättningsvis vill kommentera på min blogg.

 4. Ta gärna upp hbt-frågorna i detalj med ayatollorna i Iran eller prinsarna i Saudiarabien.
  SD:s politik verkar ge hbt-folk ett gott skydd mot muslimsk aggression på sikt och SD har c:a 20% hbt-väljare enl. uppgift!
  Du däremot verkar både vimsig och hatfylld, ja, per definition är du en hatfylld rasist, om texten ovan är skriven av dig!

Kommentarer är stängda.