Dikt och tanke

Jag har en faiblesse för verklighetens skämt. När myten blir verklighet. 

Exempelvis har det faktiskt flera gånger hänt att jag placerat ut ett bananskal för att se om någon halkar på det. Jag har även ställt en hink med vatten uppe på en dörr på glänt. Och inget slår en väl placerad pruttkudde eller ett elektriskt handslag.

Sällan har jag varit så lycklig som den gången när jag köpt en deodorant och expediten frågade om jag ville ha den i en påse. Nä tack, jag tar den under armen fick jag till min enorma lycka svara.

Sånt händer inte ofta i livet. Det gäller att ta vara på tillfällena.

Fast Den Änglaljuva leder. När vi en gång bevistade en, så kallad, bättre middag serverades det soppa till förrätt. I just det ögonblick när hon ska bli serverad valde en fluga att dö mitt i en flygning.

En tillsynes odramatisk händelse. Det händer hela tiden både antar och hoppas jag.

Det kan förvisso rört sig om en kraftig felnavigering, men det hör inte hit. Han, eller hon, dog, flugstackarn. Vi såg den singla ner och via hennes arm mjukt landa i soppan för att där dra sin sista suck.

Det finns väl sämre sätt att dö på, antar jag.

Den Änglaljuva gav mig en, närmast skälmsk, blick varpå hon påkallade kyparens uppmärksamhet. En diskret harkling och så säger hon det. Ursäkta mig, men det är en fluga i min soppa.

Kan ni tänka er att få säga dessa ord? På riktigt, liksom. Helt out standing.

Kyparen trodde hon drygade sig så klart: Sure baby. Men, så tittade han ner. Likblek tog han ut tallriken med soppa och fluglik. Han kom inte tillbaka.

Med undantag för våra barns födslar tror jag aldrig jag har älskat Den Änglaljuva mer intensivt i ett och samma ögonblick.

Det var förvisso ett stort ögonblick, det var det.

2 reaktioner till “Dikt och tanke

  1. Åh, va underbart! (Jag har alltid önskat mig att få säga något liknande..) Helt otroligt att det händer. Haha! =)=)Kul att hitta din blogg förresten! Hoppas att allt är väl med dig och att skolan står kvar, lika trevlig som förr. =)

Kommentarer är stängda.