Tecken till varandra

Den förutvarande internationelle finansmannen i Dubai, sedermera världsomseglaren och kioskvältarwannabien Tideström, lärde mig ett trick.

Om man är trött på kontoret kan man lägga sig på golvet med fötterna mot dörren och hälla ett antal gem eller pennor framför sig. Sedan kan man sova. När någon öppnar dörren stöter den i fötterna och du vaknar.

Då kan du inför besökaren hävda att du tappat dina pennor och måste plocka upp dessa.

Kollega Pontus lärde mig i dag att du kan ta självhäftade plast som man normalt använder att slå in böcker med till att rena skjortan från ludd, om man inte har tillgång till en roller.

Jag köpte idag en julgran. Det kostade 20 kr extra att få den hemkörd. Jag betalade och glömde bort det hela. Sen ringde han. Ja tjena, det är julgranskillen, sa han. Jag undrade vad han ville, så här mitt i middagen på fredagen.

Det blev tyst i telefonen ett tag. Sedan sa han: Jag är här med din julgran.

Och då slog det mig att snickarkillen alltid snickrar, rörkillen lägger rör, elkillen fixar el och julgranskillen levererar julgranar. Men varför har de aldrig något namn? Och varför är de alltid killar?