Verklighet vs dikt

Det är inte så ofta det händer i min tillvaro, men ibland överträffar verkligheten dikten även hos mig.

Det lokala vänsterpartiet föreslår i en motion till fullmäktige att Falu kommun ska sälja hoppbackarna då man anser att pengarna behövs på andra håll. Det kan de ju ha rätt i. Det framgår inte av motionen om försäljningen ska ske innan eller efter VM.

Utvecklinngsutskottet föreslår fullmäktige att avslå motionen med motiveringen 

…svårt att se att en försäljning av backarna skulle kunna ge några positiva effekter för kommunen. Det skulle dessutom sannolikt vara mycket svårt att hitta någon aktör som skulle vara intresserad av att förvärva backarna. KSF föreslår därför att motionen avslås. Samråd har ägt rum med Lugnet i Falun AB som äger hoppbackarna. 

Det är svårt att hålla sig. Hörrni, Vänsterpartiet: Hoppbackarna är inte till salu.

Det kom ett lite, i brist på bättre ord, oväntat mail till min jobbrelaterade mailadress;

Hello Dear,

How are you doing today? Am Ray and i must tell you how delighted i am to send you this mail. Am a single parent from Chicago and i hope you don’t get angry at my little note. I have been a widower for the last couple of years. After the death of my wife some years ago, i decided to move on in search of a partner.

A friend of mine found his soulmate through this medium and I hope we can get to know more about each other.I like us to get aquainted via the exchange of mails as it takes time for people to compose an email and say a little about themselves.

I have a son and a labrador retreiver as family and will like to know more about you. Attached with this mail are my pictures for your perusal. I look forward to reading your mail.My email address is rykormos@hotmail.com .God bless you and have a nice day.

Regards

Ray

Man måste alltid besvara så trevliga inviter från sina medmänniskor:

Dear Ray!

Thanks for thinking of me i such a nice way consider we never met. I´m fraid that we, if we should become friends, must limit our friendship to sending eachother emails. Me, and the rest of my family, are alerigic to dogs. 

Regards

Fredrik

Någon dag senare kom det ännu ett mail.

Bra dag

Få ett lån på 3 % både kort och lång sikt. Den Lån Engine är en ledande säkrade lån mäklare. Vi har ett unikt system som tillåter oss att snabbt hitta det bästa lånet för dig, baserat på dina personliga förhållanden och kredit historia. Vi arbetar i alla typer av lån. Ange följande  information om du är intresserad.

Fullständigt namn, Kön, Land, Belopp som krävs, Varaktighet, Mission:

Vi behöver alla detaljer om lån bearbetning. 

hälsningar

Ana Vit

Även en så generös person förtjänar ett svar.

Okej dag

Tack för erbjudandet om lån på både lång och kort sikt. Jag är dock inte helt bekväm med att lämna ut allt för mycket detaljer om mig själv. Det kan vara något med ditt efternamn som gör mig misstänksam. Nordea har iochförsig en chefsekonom som heter Annika Winsth, men ändå…ja, jag tror vi får nöja oss med konstaterandet att jag inte har någon vit dag i dag. Vad gäller min mission –  titta på det här klippet

Hälsningar

Vildvittrorna är, som rätt många andra barn, hyfsat in to Disney. Och det är ju många vackra och fina sagor. Stämningen och förväntan var därför skyhögt ställda när jag tog dem på utflykt till en plats varifrån den blivande prinsgemålens, tillsammans med alla andra älvors, hemvist.

Det finns mycket positivt man kan säga om Älvdalen med omgivningar men kanske inte att det ser ut som hemma hos Tingeling.

Vad hände? Är hela världen, från skurkar och bedragare till ensamma själar, inklusive undertecknad, plötsligt från Göteborg? Eller är jag til syvende og sidst inget annat, när man sliter av mig den hemmasnickrade masken av glättig lustigkurre, än en genuint elak översittare?

Är jag kanske mycket mer en Mr Hyde än Neanderthalson?

Hemska tanke.

Jag har en del självrannsakan att göra.

Relaterade blogginlägg: Inte till salu