Random

Häromveckan kunde jag ringa till en kundtjänst och säga: Hörrönini, Europolitan, Telenor, Vodafone eller vad ni nu heter, min fru fixade internetuppkopplingen med en gummisnodd i går. Sug på den ni!

Och i övrigt tillönska den aktuella kundtjänsten en god helg.

Den Änglaljuva har vrickat foten. Så i går tog jag fram två ölflaskor ur kylen, la dessa mot hennes ben och sjöng: Lilla frugan går om kring på bräcklig fot. Kalla pilsnerflaskor luta sig däremot. Men därnere, miserere, uti magens stora djup, sitter djävulen och tager sig en sup.

Hon tyckte inte det fungerade som healing. Men jag fick dricka två pilsnerflaskor mitt på blanka torsdagskvällen.

Inom socialförvaltningen finns det en person som är Folkölsinspektör. Om jag jobbade där skulle jag vilja ha den titeln. Precis som när jag inom det militära försökte få bli Fanjunkare, eller här på skolan där jag länge fikat efter titeln Tillsynslärare.

Folkölsinspektören i fråga brukar skriva ett kärnfullt ord, ”Krogbesök”, på sin dörr när han ska ut och kolla hur ett visst etablissemang sköter sitt alkoholtillstånd.

I veckan gick jag en kommunal utbildning för förtroendevalda. Då såg jag en RIKTIG sverigedemokrat för första gången. Visserligen är nästan var tionde röstberättigad människa i det här landet sverigedemokrat. Men jag har aldrig sett någon på nära håll förut.

Det här var en äldre herre med krycka och en kostym som uppenbarligen sett bättre dagar. Precis som dess ägare, vad det verkade. Jag tänkte att med honom ska jag inte samtala i dag.

Var det fegt? Eller fördomsfullt?

Jag går nu på en halvhjärtad GI-diet. Bortsett från ett par semlor går det riktigt bra. Det känns också bra när konditorerna (heter personalen på caféer så?) är tjocka. Jag menar vem litar på en benget till kock? I kväll blir det dippsås med gurkstänger. Det ska bli…..gott.

I kväll blir det fredagsmys utan flickorna för de är hos mormor och morfar. Det känns märkligt att plötsligt kunna dricka sin morotsdryck och dippa sin gurka i fred (det där sista är ingen metafor, utan det är PRECIS det som sägs som avses).

I övrigt tycker jag Skavlan har tappat greppet. Man driver inte med Ingemar Stenmark och intervjun med den stackars flickan som blev inlåst i en källare i åtta år var inte heller bra.

Hoppas han håller sig till lättsammare intervjuer med likasinnade framöver.

Mina ungdomshjältar är på tapeten igen! Hurra!

 

2 reaktioner till “Random

  1. Tack för uppdateringen! Blir inte ölen ljummen efter att ha tjänstgjort som kylbandage?/Tage

Kommentarer är stängda.