Odelad glädje

Det finns vissa saker man är odelat glad åt.

Ett sådant exempel är toalett-kön i badhuset. Man vet att åtminstone de som står i kön inte, i varje fall inte just just då, låter sitt vatten i basängen. Helst i badhuset i Borlänge gör mig toalett-kön glad för de har ju så rent vatten där i stan.

Och så får man möjlighet att titta på alla tatueringar i toalettköns tatueringsmausoleum.

Åter i omklädningsrummet inser man, när man äntligen klätt barnen, att man fortfarande har nyckeln till skåpet runt fotleden. Då är det inte så kul, längre. Men, så påminner man sig om glädjebudskapet att åtminstone 3-6 personers urin, bland åtskilliga hundra andras, inte fanns i badvattnet man just simmade i.

Och vips så blir man glad igen.

När jag nu ändå är inne på Borlänge så finns det en annan sak med den staden som gör mig glad: Peace & Love.

Jag har lärt mig att det i allmänhet finns för få bajamajor inne på festival-området  Därför köper ungdomarna (app, app, app! Inte vara fördomsfull! Festvaldeltagarna, menar jag) ett tält på Rusta i vilket de placerar en hink. När festivalen är över fäller man ihop hela tältet och slänger det med hink och allt.

Mänskligheten har sålunda rört sig ifrån vandringssägner om vidrigheter som enligt myten (min generation förstår vad som åsyftas) härjade på Hultfredsfestivalen på 80-talet. Även denna rörelse gläder mig.

Apropå tatueringar.

I avslutningstider samlas min äldsta dotters klass på läger. Hopp, lek och tävlingar. Tatuerade muskelpappor firar triumfer i snabbhet och styrka i de olika tävlingsmomenten. Så var det även i fiol tills det var dags för en speciell gren: hastighetsknytning av slips.

Min dotters lärare hade med sig en kasse slipsar. Men förbundna ögon gällde det att knyta en slipsknut snabbare än sina motståndare.

A walk in the park.

De solbrända biceps-papporna fick problem med att fixa slipsen på under 5 minuter. Själv knåpade jag ihop en enkel windsor på cirka 3 sekunder. Framgång. Vinst.

Att även min äldsta dotter fick vara stolt över sin pappa gladde mig självfallet också.

Summan av kardemumman gör mig glad, helt enkelt.