Färska Rejer

Eftersom jag var lite irriterad på ICA-Maxi häromsistens, måste jag nog ge företaget lite upprättelse.

I kväll har man njutit färska räkor. Förr var man hänvisad till a) sommar på västkusten eller b) fiskebilen ”Feskarn” som i bland förvirrade sig till vår landsända.

Man kan äta räkorna som dansken med vitt bröd, citron och svartpeppar. Det är gott. Själv föredrar jag en god dippsås av något slag, gärna sweet chili-aioli. Facit är dock: Konsum Avenyns hemliga sås. Den är oslagbar. Men alltså hemligstämplad.

Typiskt göteborgare.

Sedan Riesling. Vilken sällsam njutning denna kombination utgör. Den Änglaljuva vill ha Chablis den lilla läckergommen. Men till just räkor tycker jag bättre om Riesling.

Så det fick det bli, i kväll. Det är ju jag som lagat maten, bevars.

Te ska man inte köpa på en stormarknad. Varje stad med ett innevånarantal som överstiger 40 000 brukar ha en hyfsat välsorterad teaffär. Om man köper Mango och Earl Grey Premium och blandar dem får man French Earl Gray, en sort som inte återfinns i varje tehandel.

En trevlig avslutning på kvällen.

Envisas man med att dricka snaps på Valborgsmäss så vinner nog den norska Linje Aquaviten i längden. Även om en riktig V-daling ser sig tvingad till Beska droppar. Det bara är så.

Jag överhörde under min ICA-Maxiseglats, vilket förövrigt inte var så svårt med tanke på tonläget, ett samtal med två äldre personer. Jag reagerade eftersom tonen var ovanlig för att vara två så pass till åren komna personer     (de var i 80-årsåldern).

Det gällde reklamen för svensk glass.

Person 1 (Sarkastisk): Du din smarte fan som vet allt, hur kan man påstå att det är svensk glass när den är gjord i Holland?
Person 2 (arg): Men din blinde jävel, det står ju Halland för helvete!

Jag höll på att nämna något om Volvo, äldreomsorg och kineser, men lät bli.