Kappvändare

Det lär, enligt vissa källor, funnits en chef på företaget Skandia som var lite speciell.

När han spatserade runt på kontoret hade han sin överrock löst hängd över axlarna. Rätt som det var föll den av och om den medarbetare som befann sig närmast inte var på tårna och fångade upp plagget innan det nådde golvet avskedades vederbörande omedelbart.

Skröna eller ej, berättelsen är rätt intressant.

Ser man sig omkring upptäcker man snart när samma fenomen överallt.

Samhället tycks fullt av människor som tassar omkring fullt beredda att handlöst kasta sig framåt för att hinna fånga upp chefens rock innan den når golvet. Vem vet vad ett lyckat ingripande kan leda till. En ny position, högre lön eller kanske blott femton minuter i rampljuset.

Så mycket trängsel det är runt vissa nyckelfigurer på deras promenad genom de ljusrörsupplysta korridorerna.

Så lite tid det läggs på verkliga och bestående väsentligheter.

Men jag måste ändå fråga: Är du nyttig, lille vän?

 

(För att väga upp det där länkar jag till min favoritscen i sammanhanget).