Döhalvan

Det är förvisso en briljant idé att ha 40-årsfest innan man fyllt 40. Dels kan man inkassera en ofantlig mängd ryggdunkar men man slipper ångesten. För man är ju bara 39.

Svärfar säger att 40-festen är den sista ungdomsfesten. Och visst blev partajet en hejdundrande succé. Det är otroligt, men det är bara att trycka på en knapp så kör alla igång. Folk VILL ha roligt, och då har de ju det också.

Som det står på en keramikskylt hemma hos far: Det vill gärna bli bra. Skylten har ramlat i golvet och gått sönder, men far har klistrat ihop och hängt upp den igen. Insiktsfullt av honom, på nåt sätt.

Tideström – den förutvarande internationelle finansmannen i Dubai som har sagt upp sig och blivit bohem på sin båt i på Irland – lärde mig att vi måste ha våra ålderskriser för annars kommer det tillbaka och knäcker oss senare i livet. Är man hellre en 80 åring med 40-årskris än tvärt om?

Jag har tidigare refererat till Dorian Grays porträtt och att den boken lär att evig ungdom varken är sunt eller bra.

En person sa till mig en gång att jag nog skulle bli vacker som gammal. Jag blev sur för jag tyckte det var ett hårt sätt att nobba på. Vem vill vara snyggast på hemmet, liksom?

Personen framhärdade och menade att ålderdom i sig är vackert. Jag är beredd att ge personen delvis rätt när jag tänker på min mamma och morfar, som fattas mig varje dag. Men det där handlar mer om egoism.

Fast det är kanske som man säger. Det handlar inte om att leva längst utan att vara levande varje minut. Och efter partajet i lördags med min gamle vapendragare Darke känner jag mig både levande och lycklig även om det nog förkortade mitt liv i slutändan.

2 reaktioner till “Döhalvan

  1. Tack själv! Du har naturligtvis helt rätt. Om vi brände några hjärnceller kanske vi blir några lallande småfnittrande fånar på hemmet.

  2. Ja visst kan kalaset ha kapat lite tid i slutändan. Samtidigt lär ju ett gott skratt förlänga livet. Jag är övertygad om att vi alla som var där gick plus. Stort tack för en storartad tillställning./Peter

Kommentarer är stängda.