Dirty, rotten scoundrels

Det finns några klassiska filmer med blåsningar och lurendrejare. Den främste är givetvis Blåsningen, The Sting. Filmen med denberömda musiken.

En annan bra film, är även den en av mina favoriter.

Filmen Dirty rotten scoundrels  (på svenska Rivierans guldgossar) är mycket bra. Jag gillar den så mycket eftersom en av mina absoluta favoritskådespelare är med i den.

Och nu har det hänt mig. En blåsning. Eller nästan.

Man hör ju mest hela tiden om att man ska se upp med bedragare på nätet. Jag ska sälja några möbler på Blocket. Jag fick ett sms mitt i natten där jag uppmanades maila Tina Gray – en brittisk maskiningenjör i flottan nu stationerad på Bahamas

Redan där borde ju varningsklockorna börjat skruva oroligt på sig.

Men man är ju så godtrogen och tror på människans inneboende godhet. Vi hade kontakt och jag gick nästan i fällan. För att göra en lång historia kort – så här gick det till.

Tina vill köpa mina möbler för 10 000 kr. Hon sätter in 14000 kr på ett paypal-konto som sköts via banken Werstern union. Båda dessa företag finns och är fullt (?) legitima – om man nu kan påstå något sådant om en bank.

(Ursäkta och vänligen bortse från den sista bittra och något surmagade kommentaren).

Jag skickar vidare 4000 till en person som ska sköta transporten av möblerna eftersom Tina inte bor i Sverige.Ur Pay-Pal:s och Westen Unions perspektiv går alltså allt rätt till.

För att få ut mina 10 000 måste jag ha en kod. Innan jag lyckas få tag på koden tar Tina ut mina 4000 ur en bankomat och drar tillbaka sin egen överföring på 10 000. Och försvinner ut ur världen.

Tinas sista mail:

2014-02-20 11:36 skrev Tina Gray:

I see that you don’t understand the payment step,so let me explain to you,I’m sure that you have gotten the payment confirmation email from paypal ? Paypal also send me email after i have completed the payment and this email is similar to the email paypal send to you,Paypal said that the total payment of 14,000.00 sek will still be with them until you have pay the pick up agent first the payment of 4,000.00 sek for the pick up.Paypal said that this is just for security reason okay ? because most seller refuse to pay the pick up agent after getting the full payment first,so what you need to do is just go to western union office and send the amount for the transport to the pick up agent and send the details you get from western union to paypal.As soon as paypal get the details for the payment you pay to the pick up agent,paypal will then put full payment on your paypal account.I hope you understand what you have to do now ? Thanks and reply me back soon.Tina Gray
Plymouth,
United Kingdom.
Email : tina_gray@hotmail.com

Mitt svar (och jag ber om överseende för min engelska som jag inte praktiserar dagligdags i skriven form):

Dear Tina, or whatever your name is. I have to appologize to you. Ive been a little tired lately. When I look back at our conversation it is obious to me that you are a scam. If Id discover this earlier ive been able to save both our time. And for what are you doing this? To rob me of 4000 SEK. Hopefully your life will improve so you dont need to try to steal pocketmoney. 

Of course I vill report you to the police.

Yours sincerely 

Fredrik Adolphson

Ja,ja. Slutet gott ändå. Tina kanske verkligen behövde 4000. Fast då kunde hon ju bett om dem.

Det finns ju också andra orättvisor. Jag läste i bladet att en födsel utan komplikationer på ett av världens dyrast sjukhus, det ligger på Manhattan, kostar 300 000 kr. Det föddes en flicka där  i går.

I Kabul föddes också en flicka. Hennes födsel kostade 28 kr. Detta för lite mat och dryck och rena sängkläder.

Jag avslutar med sången om Lögnen. 

6 reaktioner till “Dirty, rotten scoundrels

 1. The Sting är synnerligen en bra film. Har ej sett den senare nämda.

  Men magister då! Ja, det är väl bra att du lärt dig från dina misstag nu i alla fall, till ett pris. Ett tips från egna erfarenheter med blocket är att inte sälja till någon utanför Sverige. Folk där ute i den vida vilda världen använder inte blocket. Men dock ett roligt inlägg 🙂

 2. Stockholm 2014-02-25

  Tack från mig med! Lät lite konstigt så jag googlade och fann detta …

  Mvh Liz

 3. Hej,

  Jag vill bara tacka dig för att ditt inlägg fick mig att slippa ödsla mer tid på ett bedrägeriförsök. Jag blev mycket misstänksam när Tina_Gray i England kontaktade mig om mina begagnade soffor som hon nämnde ”furniture” och ville hämta dem här. Varför i allsindar skulle det kunna vara en bra affär för henne. Googlade och fann förutom en mycket aktad historiker i Plymouth, Todd Gray, din blogg. Jag klippte ur hennes info till dig och sände tillbaka till henne tillsammans med detta svar:

  Dear ”Tina”. Are you related to the famous Devon historian Todd Gray?

  Or just an ordinary scam?

  Dont hesitate to reply to me. Then I can forward your reply to suitable authorities.
  This time you made a mistake.

  ”Quote”: Här citaten om hennes betalningsinstruktioner. Hoppas det var OK.

  Hälsningar Viveka

  2014-02-20 11:36 skrev Tina Gray: …….osv…..

Kommentarer är stängda.